SPELNINGAR

Ylva och Yngve spelade mycket tillsammans när Ylva var barn och tonåring. Sedan flyttade hon hemifrån och det blev tyst i huset. Efter tjugofem år är hon tillbaka och de får återigen njuta av att få spela tillsammans.
Yngve är en glad musikant från Dalarna. Redan som mycket ung spelade han folkmusik. Nu spelar han sedan fyrtio år i Kristinehamns stråkorkester.
Ylva satsade på musiken. Efter Kommunala musikskolan i Kristinehamn blev det musikgymnasiet på Södra Latin i Stockholm och därefter Musikhögskolan i Göteborg. Hon har spelat som frilansande musiker, bl.a. på Göteborgsoperan. Numera spelar hon i Karlskoga symfoniorkester och Blå bergens kammarstråkar.
_NOR6556

 Spelningar

Ylva och Yngve har bildat Furuviks kapell där de tillsammans med olika konstellationer av inlånade musiker uppträder med lättare klassisk musik och salongsmusik. Originalsammansättningen av kapellet är fiol, altfiol, cello, bas och piano.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nedanstående är ett smakprov på Furuviks kapell i annan skepnad, med tvärflöjt och klarinett.

.

Ylva och Yngve spelar i kyrkor, på bröllop och begravningar, på fester, på församlingsaftnar etc. De spelar alla typer av musik, från folkmusik till  klassiskt. Ylva gör också soloframträdanden, ofta på altfiol.

Cafékväll

Kvartett i Lungsunds församlingshem

Uppvärmning inför bröllop

Förberedelser för konsert

Församlingsafton

Folkmusikfestival i Visnums Kil